top of page

About me

profielfoto_edited_edited_edited.jpg
BOOK_ill2_edited_edited.jpg
Lost%20And%20Found%3F_edited.jpg
Hi,
I am Barbara
and this is my story

Mijn missie: 

Via mijn illustraties wil ik mensen een gevoel van (h)erkenning geven waardoor ze zich gesteund, begrepen en geborgen voelen. Warmte en emoties staan centraal in mijn beelden. Beelden recht uit het hart, om andere harten te verwarmen. Vandaar 'heart centered illustrations'

Momenteel richt ik me op het maken van wenskaarten en illustraties op maat voor verschillende opdrachtgevers en gelegenheden. 

 

Mijn verhaal:

 

Ik ben van opleiding klinisch kinderpsychologe en heb 11 jaar met hart en ziel in de hulpverleningssector gewerkt. De ontwikkeling en belevingswereld van het jonge kind hebben me altijd enorm gefascineerd, alsook de vragen en bezorgdheden van hun zorgverleners hierover. 

Een jobopportuniteit voor mijn man deed ons echter samen een ingrijpende beslissing nemen in ons leven: met onze 2 zonen België achter ons laten en verhuizen naar het buitenland. Dit heeft ons allen 5 jaar India en 1 jaar Nieuw Zeeland rijker gemaakt. Het waren 6 prachtige, maar zeker ook enorm intense jaren die niet altijd even rooskleurig waren als wat velen denken over het 'expat-leven'. Je komt er jezelf echt tegen en het haalt je op sommige momenten behoorlijk onderuit. Maar het is een beslissing die ik me nooit zal beklagen. 

Het heeft voor zowel ons als gezin, als voor mij individueel geleid tot nieuwe uitdagingen, ontwikkelingen en kansen. Gaande van ontdekken van en confrontatie met andere culturen, verdiepen in lifestyle en gezondheid, het volgen van coaching-opleidingen en vooral het weer kunnen oppikken van mijn verwaarloosde passie voor tekenen en schilderen! Ik kan me met trots een autodidact illustrator noemen. Bij gebrek aan degelijke kunstopleidingen in de buurt, heb ik verschillende online cursussen gevolgd, meegedaan aan wedstrijden en heb ik veel geleerd door het gewoon zelf te doen. 

In 2016 keerden we naar België terug en oh boy, wat was dat een onderschatte aanpassing! Na een helse struggle met sollicitaties en zelf-twijfel heb ik me op een bepaald moment gesmeten op de internationale illustratoren 'Key Colors Competition', mede georganiseerd door uitgeverij Clavis. Ik werd tot mijn grote verbazing uit meer dan 400 inzendingen geselecteerd als 1 van de 40 die hun werk mochten tentoonstellen. Het gaf me die boost in mijn zelfvertrouwen die ik op dat moment nodig had. Ik werd kort nadien door Clavis gevraagd een kinderboek te illustreren en dit werd een nieuw project waar ik mijn tanden in kon zetten.

 

Beelden zoeken bij een verhaal om het helemaal tot leven te brengen, vind ik heerlijk om te doen!

Ik krijg regelmatig de vraag om illustraties op maat te maken. Bij een geboorte, een verjaardag, maar ook voor mensen die kampen met moeilijke ervaringen als ziekte en verlies. Ik beluister waarnaar de opdrachtgever op zoek is, laat de beelden in mij opkomen en maak een vertaalslag vertrekkende vanuit mijn stijl. Het is die link, die connectie tussen mijn hart en het hart van mijn klant waar ik telkens naar streef. In die verbinding ontstaan de mooiste en warmste beelden. 

Ondertussen combineer ik mijn illustratiewerk met een deeltijdse vaste baan in een kinderboekenwinkel. Ook hier probeer ik echt te luisteren naar de vraag van de klanten om hen vervolgens persoonlijk te kunnen adviseren in hun zoektocht naar het perfecte kinderboek. Wanneer je dan dat boek voor hen openslaat, raak je de mensen in hun hart.

 

Beelden en verhalen zijn een prachtig en krachtig medium!

Wat ik nog doe:

Als ik niet met mijn neus tussen de kinderboeken of op mijn tekentablet zit, en als er geen social distancing aangehouden moet worden, kan je mij regelmatig op restaurant of in een gezellige koffieshop terugvinden samen met mijn familie, vrienden of gewoon op mezelf. Ik geniet van een goed gesprek met anderen én ben dol op cappuccino met een prachtige tekening in het schuimlaagje! 

Verder hou ik van de natuur, maken warme kleuren en bepaalde kleurencombinaties mij oprecht blij, en vind ik het (meestal) heerlijk om mijn tienerzonen te zien opgroeien! 

En o ja, ik geloof heel erg in de kracht van creatieve expressie ! Het loslaten van wat moet en lekker vrij laten komen wat komt... . Zoals iedereen dit als kind spontaan deed met een penseel vol verf in de hand! 

mijn Lievelingsquotes:

“All children are artists. The problem is how to remain an artist once he grows up.”

“Painting is just another way of keeping a diary.”

                                                                 ---- Pablo picasso -----
 

bottom of page